Home Decor



Inspiring 1,991 sq ft residence positioned in São Paulo, Brazil, designed in 2013 by CR2ARCHITECTURE.


Description by CR2ARCHITECTURE

Spending hours within the automobile for a weekend out of Sao Paulo was not a part of the plan for this couple, with a small daughter and a second child to come back. That´s how that they had the weird idea of ​​constructing a second home within the metropolis of São Paulo, as a leisure home, lower than a kilometer from their precise condominium.

The preliminary request was a compact home, with versatile areas contemplating a barbecue grill, a swimming pool, two suites and a giant inexperienced space (as they reside in an residence)

The previous constructing, a former college swimming, occupied 100% of the land in a privileged neighborhood, filled with timber on the streets. So the choice was to demolish it and make a brand new building.

The backyard works because the connecting level of all social space of the home on the floor flooring: leisure, kitchen / residing and household room. A large backyard was one in every of their first requests, contemplating they stay in an condominium with out an open area, this was an important situation.

In one of many backyard partitions there’s a creative panel by Athos Bulcão. The panel, alongside all the size of the pool, is a tribute to the Brazilian modernist structure and the shopper, who got here from Brasilia and grew seeing the artist’s works.

The kitchen/front room is a multiuse house, with none partitions with a long bench that accommodates all of the sinks, grill, cupboards, and so forth, from one facet to a different of the area.

The rooms situated on the primary ground are protected by a wood pergola overlooking the backyard and the bushes from the road.

The chosen coating are simple to scrub and sensible in a home with no frills or guidelines. The granilite used bear children working, after diving within the pool, and the wooden flooring on the second ground offers heat. The deck alongside the home permits permeable areas and the white stone permits a continuation of the storage with the causeway. Moreover, we tried to combine visible and spatially the within to the surface with using giant frames..

For the furnishings, we selected objects that would simply be moved from one place to a different, as this versatile home asks.

The gate bordering the lot is made by slatted wooden, all solid, guaranteeing some overlap between the lot and the town. The wood deck attracts the exterior route linking the doorway to the lounge TV within the background.

The scale of the land (7x37m) advised a rational development that optimizes the development website, so we selected the metallic construction because the constructive system. Thus the beams and pillars arrive able to be assembled in a number of days, which, along with using dry slabs (wall panel) and dry wall, allowed the development to be prepared in simply eight months.

The result’s a home with roughly 185sm, which seems to be greater than it’s, because of integration and continuity of enclosed areas and backyard.

Images by Rafaela Netto


Loading Facebook Comments ...