Home Decor

Casa El Maqui by GITC arquitectura

Casa El Maqui is a 2,723 sq ft vacation residence designed for a household of six by GITC arquitectura.

It’s positioned in Quebrada el Maqui, Olmué, Valparaíso, Chile.

 














Description by GITC arquitectura

The constructing is positioned within the japanese hillside of El Maqui Brook, a rural place of The Coastal Mountain Vary of Chile. This geographical zone is a part of a protected pure reserve with excessive and necessary ecological worth as a result of its singular and various coexisting ecosystems. The shopper ask for a seasonal home for a household of six and a close to backyard round the home whose principal aspect was water. So as to not alter the wealthy forests and ecosystems we sought an already broken hillside with out vegetation to discovered the constructing. The brand new landscaping undertaking ought to get well the realm. The japanese hillside place guarantee us extended daylight and optimum publicity to the prevailing ascendant air present.

This system distribution, the quantity and the way in which it stands over the bottom will response to 2 reverse conditions: A preexisting one (the geography and climate) and a suggest one (the close to backyard and the water). A dormitory pavilion rises with presence and publicity, oriented to the views, the climate virtues. The widespread areas quantity adopts an intimate and airtight place centered on the household actions and on its direct relationship with the backyard and water.

The Water surfaces that spherical the home have been dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied ranges and extensions. This water surfaces and its particular aquatic vegetation made attainable a flooded backyard, excavated on the hillside, instantly in touch with the inner frequent space actions. This flooded backyard additionally gives an vital recent air provide needed to manage and handle the summer season excessive temperatures.

The Water surfaces that spherical the home have been dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied ranges and extensions. This water surfaces and its particular aquatic vegetation made doable a flooded backyard, excavated on the hillside, straight in touch with the inner widespread space actions. This flooded backyard additionally supplies an vital recent air provide mandatory to regulate and handle the summer time excessive temperatures.

The fabric expression will response additionally to the 2 reverse conditions. The strengthened concrete of the retaining and bearings partitions had been constructed by a overlap desk formwork system, made on website. It will get a tectonic and strong expression which, on the similar time relates pleasant with the habitant by its textures, imperfections and shadows traces. The second degree will response to an environment friendly building system. The metal body construction allowed to fulfill formals necessities and get mild and simples ventilated wood options for the constructing enclosures to manage de warmth.

Images by Felipe Díaz Contardo

Visit GITC arquitectura

destek
Loading Facebook Comments ...