Home Decor

CRV Residence by Aca Amore Campione Architettura


Trendy mediteran residence designed in 2015 by Aca Amore Campione Architettura, positioned in Catania, Italy.


Description by Aca Amore Campione Architettura

The venture regards the enlargement and the renovation of a farm within the Sicilian hillside, on the slopes of Volcano Etna. The design effort aimed to respect the prevailing structure and on the similar time to seek for a world picture. A number of options of the native custom come into play, creating many factors of contact between previous and new: easy varieties and few supplies work together with the historic context.

The backyard

The main line of the panorama design was the innovation of the classical Sicilian backyard by simplifying varieties and reordering plant essences. The prevailing backyard, wild and unkempt, was characterised by a single area in a relentless slope and subsequently not viable. It was vital to offer a brand new order to the principal parts: the plant essences, the avenues of connection, the horizontal terraces and the shady areas.

The primary entry – an avenue coated in hand-crafted stone – resumes the bottom of an outdated path. Passing via two centuries-outdated cypresses, it guides to a number of inexperienced terraces – confined by skinny blades fabricated from corten metal – and results in the brand new veranda.

The veranda

The veranda – manufactured from metal profiles and glass – is a small constructing extending an previous millstone, the place they used to course of the grape: the habit interacts with the historic masonry due to the corten brownish color. The peculiar facet is the sliding motion of the roof that gives radically variable area, extent of shelter, daylight and insulation. It’s concerning the capability to fluctuate or join the general constructing composition and character in accordance with season or climate. Through the wintertime, it is going to be doable to shut the constructing, due to the kinetics of the roof, the glass home windows and the pivoted partitions. Throughout the summertime, the entire construction can be open, banishing the separation between inside and exterior.

The pool

Earlier than arriving to the veranda, the avenue touches the final terrace, explicitly completely different from the others. Its color is evident – massive and monolithic slabs of white stone – and homes a big “infinity” pool that produces a pleasant visible impact extending to the horizon, vanishing and increasing to infinity.

The villa

The venture includes the renovation of a 600 sqm villa, distributed on three ranges: the basement consists of the doorway and adjoining rooms, the bottom ground with the primary residing rooms and, lastly, the primary flooring featured by a big open house.

Explicit consideration was paid to the house partition. The load-bearing system consisted in a masonry construction and due to this fact was characterised by massive inside partitions scanning the inside house. Rooms have been small and separated by slim doorways.

The idea aimed to create a big and distinctive area, a core for the entire home. Thus it was conceived the concept of suspending the vaults to free the realm under from the inside partitions. The intervention, arduous and delicate, is achieved by means of the insertion of a metal truss, hidden beneath the roof and linked to the vault by tie rods. The result’s stunning: the big central fire is totally suspended from above, because the 4 adjoining vault.

All the inside partitions are completed with pure lime skimmed, in line with custom, in an irregular method. The partitions usually are not painted to emphasise the wonder and authenticity of the fabric. The outside are made by “cocciopesto” – a form of pure plaster – as a way to protect the historic characterization given by time.

Images by Sebastiano Amore

Visit Aca Amore Campione Architettura

Loading Facebook Comments ...