Home Decor

H67 by Studio Follow


Situated in Montreal, Canada, this up to date concrete residence was lately accomplished by Studio Follow.


Description by Studio Follow

Moshe Safdie’s Habitat 67 is an iconic landmark that has impressed structure since its inception in 1967. This superbly composed condominium constructing gives tenants the opportunity of dwelling in a village inside a excessive-rise context. The stacking of every condominium permits every tenant to have a one-of-a-sort unit format whereas sharing a backyard terrace with an adjoining tenant.

The one commonality of those distinctive areas is the panoramic view of the town skyline throughout the St-Lawrence river beneath.

The mandate for the H67 undertaking was to refurbish a unit that had been reworked many instances prior to now, leading to views obstructed by opaque inside partitions. Because of this, the first problem was not solely to revive the panoramic views to optimize the distribution of sunshine all through the condominium however to additionally retain the non-public inside areas required for snug dwelling.

The purposeful and minimal design of the open area was obtained by eradicating all inside partitions. Then, glass was added to the unique concrete partitions so as to add qualities of transparency and reflection. The condo gives the look of being a part of a collection of transferring cubes, evoking the circulation of the river that runs beside this contemporary day model of hanging gardens.

Integrating the qualities of a person residence and backyard into an city excessive-rise, by a medium of prefabricated cubes was a revolutionary idea that rethought the condominium constructing idea in 1967.

Images by Adrien Williams

Visit Studio Practice

Loading Facebook Comments ...