Home Decor

Home in Reutlingen by Alexander Brenner Architekten


This superb trendy single household home designed by Alexander Brenner Architekten is situated in Reutlingen, Germany.


Description by Alexander Brenner Architekten

The placement on a steep south-going through slope required an entry to the home from the general public highway operating beneath to the location located about 12 metres greater. These circumstances impressed the idea of embedding a mountain go street into the location, which serves each as a drive and a footpath. On the high finish, one reaches a beneficiant piazza, which is framed by low partitions. At this level, the positioning already presents magnificent views to the valley and to the slopes on the alternative aspect. One may even see the Schönberg Tower, which was constructed in accordance with plans by Theodor Fischer in 1905 on the Albtrauf within the neighbouring city of Pfullingen. The highly effective look of the tower with two white hovering vertical sections partly impressed the fundamental idea for the residence. The white cubes of the “Haus an der Achalm” have been, nevertheless, turned by means of 90 levels and thus was a celebration of the horizontal.

The placement on a steep slope in addition to the related clear orientation, that’s the lining up of all dwelling areas and at last the spreading out of the terraces on the sunny aspect affording nice views, determines the design idea. Solely the tower on the precise hand aspect of the doorway roots the constructing at this location. Along with the outside stairs, it makes a stand towards the rhythm of the topography and emphasises the doorway to the home.

All secondary capabilities are accommodated on the doorway degree. The rooms for friends are situated on the jap facet, while residents and visitors attain the spa space by strolling west previous the secondary rooms and the workplace. A principally roofed loggia is positioned in entrance of the spa, which straight adjoins the solar terrace and the pool.

All rooms used for day by day life are positioned on the highest degree. The projecting japanese wing going through the valley accommodates the non-public areas resembling bedrooms, stroll-in closets, dressing room and loo. The laundry and utility room situated right here reduces the distances to be coated.

The corridor with a void and a staircase connects this a part of the constructing with the kitchen and eating space within the western part. The entire nook of the adjoining front room opens up in the direction of the terrace, which simply as the lounge types an introverted, enclosed area on the northern facet.

Images by Zooey Braun

Visit Alexander Brenner Architekten

Loading Facebook Comments ...