Home Decor

House in Budapest by Margeza Design Studio


Positioned in Budapest, Hungary, this up to date 1,410 sq ft house was designed by Margeza Design Studio.


Description by Margeza Design Studio

On the western financial institution of the Danube, in a constructing constructed within the Eighteen Nineties, we discovered this dilapidated residence. We demolished every thing inside, together with the partitions, then rebuilt it.

Our aim was to create a properly-functioning, ethereal, joyful dwelling, the place it feels good to get up, and the place one gladly arrives after a tiring day.

The key phrase of the fundamental design was performance. We had a 131 sqm condominium to play with, the place the largest benefits had been the home windows: eight opening on the road, and two extra on the courtyard, and the west-east orientation of the condo. Due to the proximity of the Danube, we selected the wave as the primary motif.

In any occasion, we needed three bedrooms and a lounge. After some concessions, we managed to do that by placing the kitchen and the lounge in the identical area. That is an usually used design in trendy furnishings, however was made tougher by the irregular, ‘T’ formed help coloumn in the midst of the house.

Since we couldn’t alter this, we ‘surrounded’ the coloumn with the kitchen. We didn’t put in any higher items, as we needed to stress the character of the room. The fabric of the Corian counter was made utilizing invisible connections, and really flows across the pillar.

The kitchen furnishings was each designed and constructed to be right here. eight,5 metres, it conceals a large amount of holding house.

For us, a room doesn’t should be a sq., any kind will do, its partitions may even be wavy, however the essential half is: they have to be practical.

The lounge is just not walled off from the bordering eating room and workspace on the opposite facet. Neither is admittedly separate from the central space, the lounge, which is topped by the 2 residing inexperienced partitions.

These are every outfitted with automated watering methods and lights. They create fantastic microsystems, it’s not a shock that the blue armchair between them is nearly at all times ‘occupied’. This spot is the favorite for all family members.

The ceiling top is three.6 m, so we lowered it within the bogs, and thus created storerooms above them, which maintain many miscellaneous issues (baggage, ski bars, hardly ever used gadgets). Within the bogs, mirrors have been positioned on the ceilings, to make them appear larger. Each fundamental bedrooms have their very own bogs. One of many loos is open on two sides, offering entry from the bed room and the sauna as effectively.

We put the guestroom on the courtyard aspect, the place the much less mild is ‘boosted’ by the color yellow. Subsequent to it’s the visitor rest room and a family storeroom. Listed here are the controls for the ground heating, the inside-outer watering techniques, the heater, a washer-dryer, the cleansing robotic, the water purifying system, a wine cooler, and a basic pantry shelf. It’s a very helpful a part of the house.

The principle paint is white, which was made livelier by spots of color. The vivid vases and ornamental gadgets make the white background extra joyful. The numerous vegetation deliver nature to thoughts.

The furnishings have been designed or collected by us to supply an ethereal, younger, pleased ambiance combined with the magnificence of the noble supplies. Residing within the condominium we consider we managed to succeed in our purpose: to create concord

Pictures courtesy of Margeza Design Studio

Go to Margeza Design Studio

Loading Facebook Comments ...