Home Decor

House in Naqqach by Roland Helou Design Hub


Positioned in Naqqach, Lebanon, this up to date condo was designed in 2015 by Roland Helou Design Hub.


Description by Roland Helou Design Hub

Roland Helou Design (ROHD) is behind an inside design marvel whose intriguing design will delightfully bemuse even essentially the most philistine eye. Having the visible attraction and class of a villa, this floor ground backyard flat is an attention-grabbing trompe l’oeil that attracts from inside structure grasp methods that command—apart from the inevitable amazement—scrutiny.

Designed by ROHD, the Beirut-primarily based inside structure and multidisciplinary design studio that rests on the aesthetic sensibility and design experience of College of the Arts London grasp graduate Roland Helou, the flat is something however: there isn’t a uninteresting nook right here or any element left to whims or spontaneity. All the pieces is assumed-out—even the silent areas are studied.

Conceived for knowledgeable younger couple, the backyard flat stretches over 300 m2 of floor ground of a constructing positioned in Rabieh, Beirut’s most prosperous suburb, nested on a hill aspect to the north of the town. Seamlessly mixing with a quaint exterior backyard, the flat seems like a villa. This result’s achieved by intelligent execution of curtain glass and a terrace serving twin utilization: annexed residing area in winter and an extension of the backyard in summer time.

Luxurious prospers abound, such because the Onyx marble and black lacquered wooden lit bar that protrudes to the out of doors space, serving as an natural connection together with the big curtain glass doorways. One other spectacular piece is the black basalt constructed-in chimney of the primary lounge. Made from volcanic stones, it radiates a particular mix of class and dominance, like that of the central jewel of a crown, and dialogues its equally spectacular roommates, a Kelly Hoppen Eating desk, a Natuzzi Couch, and RHOD customized-made central tables.

In a excessive-finish house like this one, distinctiveness isn’t unique to anybody room. Even the visitor lavatory, with mirror cladded ceiling and Tala Maron Marble, is value lengthily dwelling over—and in. To not be outshined, the master suite has an Ivano Redaelli mattress, positioned in its middle, going through the outside Jacuzzi, and surrounded by hidden American Walnut wood closets.


Visit Roland Helou Design Hub


search terms:

Loading Facebook Comments ...