Home Decor

Iksan T Home by KDDH Architects


Positioned in Jeollabuk-do, South Korea, this up to date two-storey residence was designed in 2013 by KDDH Architects.


Description by KDDH Architects

Iksan T Home is a ‘T’ formed home in entrance and back elevation. The home is constructed in gentle weight wooden constructions in ‘T’ formed façade with floating higher mass. Establishing any such construction with gentle weight wooden construction was doable with 30cm diameter glulam. They have been in a position to assemble floating higher mass with massive exterior house on the bottom stage by way of glulam with larger vertical energy examine to concrete. Two tales of inside area is split into public area on the first ground and personal area on 2nd ground and the consumer can really feel the massive area on the primary flooring. Once they open the door, they will expertise expanded area straight linked to the outside.

A lot of the structure of areas mirrored kids and fogeys’ wishes. By laying out the first flooring parallel to the adjoining park which permits the stream of the park continues by means of the home, the customers can expertise the park as whether it is their entrance yard and kids can romp round freely. The 1.fifth ground, constructed in Skip Ground construction, is an area the place 1st and 2nd flooring overlaps and this area is designed for kids’s play space to permit mother and father to observe kids from public area on the first ground and in addition anyplace on the 2nd flooring.

Kids’s room, lavatory, main bedroom, and workroom is positioned on the 2nd flooring. Work room is stretched towards the park and permit the mother and father to see the youngsters enjoying outdoors whereas they’re working. The mother and father’ want of contemplating youngsters’s play space as a very powerful factor of the home is instantly mirrored to the home and because of this, all the home structure is designed with the kids as a core factor and thus created attention-grabbing inside and exterior areas.

Pictures by Park Younger-chae and Choi Jihyun

Visit KDDH Architects

Loading Facebook Comments ...