Home Decor

Lemongrass Restaurant by Einstein & Associates


Lovely restaurant situated in Bogor, Indonesia, designed by Einstein & Associates.


Description by Einstein & Associates

Lemongrass is an informal eating restaurant in Bogor, West Java, Indonesia. Located close to necessary landmarks just like the Presidential Bogor Palace and the well-known Bogor Botanical Backyard, one of many oldest and largest botanical backyard on the planet, Lemongrass’s design idea is derived from taking a better look into Bogor.

What many individuals don’t learn about Bogor is that Bogor is just sixty kilometers away from Indonesia’s capital, Jakarta. Bogor or “Buitenzorg” as folks would name it through the Dutch colonial period served because the summer time residence of the Governor Common of East Indies. “Buitenzorg” itself means “with no care” in dutch, mirroring the fantastic thing about Bogor that makes folks haven’t any worries and really feel secure and safe.

The design idea behind Lemongrass comes from the context commentary of Bogor that could be a “Tropical Paradise”. The structure, inside and panorama design of Lemongrass is merged all collectively right into a tropical paradise. A contemporary tropical structure with splashes of wealthy tropical colours and vegetation designed particularly to mix with the encompassing nature.

Digging a bit of deeper into the idea, the constructing itself is positioned on the heart of a literal fantastically designed tropical backyard, a delicate hyperlink with Buitenzorg that’s peaceable and “and not using a care”. To prime all of it off, the constructing plan of Lemongrass is deliberately designed as an open air and open plan area, eliminating the boundaries between the indoor and the out of doors.

The restaurant is split into 4 foremost areas, the principle indoor eating space, alfresco eating, second ground indoor eating and rooftop eating space. First step getting into the restaurant, prospects must stroll by the slender tropical jungle hall, awakening the senses with a whispering sound of the water coming from the reflecting pool, the gorgeous greeneries and the scent of nature.

Arriving on the restaurant’s lobby, individuals can see the restaurant’s two fundamental areas, indoor eating space and alfresco eating space. Pure supplies like wooden, pure stone and terracotta tiles, all mix collectively into one key design factor which makes for a heat and comfy ambiance to the eating expertise.

The long linear open kitchen welcomes folks as they enter the indoor eating space to see the menu and the meals being made and able to be served. Peacock mosaic ground is used on the middle of the eating space because the pathway between the principle eating space and the alfresco eating. The primary eating space’s structure consists of the brass couch eating and the communal eating with the backyard surrounding the eating space. As quickly as folks enter into the alfresco eating space, they will feast not solely with their mouths but additionally with their eyes as they’re greeted by the contemporary open air of Bogor, along with the gorgeous blue flower mosaic reflecting pool, the middle level of alfresco eating space.

The eyes are being entertained with the play of harmonious tropical colours of the furnishings. The entire outside furnishings combine rather well with the tropical backyard, courtesy of the cream unique stones background. Terracotta tiles and cream terrazzo stones made out of pure seashells are used because the hardscape’s flooring materials, as soon as once more implementing the character and tropical side of the idea.

The Second ground of Lemongrass is considerably smaller than the primary flooring, primarily due to the existence of the massive void overlooking the primary flooring’s eating space. The second ground’s fundamental eating space has the birdcage chandelier and the blue flower mosaic with brass body as the middle factors. The second ground’s eating space has no boundary separating the indoor and the out of doors space, making individuals in it really feel even nearer to nature.. There’s a wall dominated with pure cream stone, and has combined colour recycled wooden as an accent.

There are additionally a impartial ingredient within the ceiling, a uncooked concrete ceiling to maintain the stability of the complete restaurant and the playfulness factor with the enduring recycled plywood because the ceiling tiles. Aside from the eating space, the second ground additionally has a vertical backyard and a rooftop eating space. The seating association of the second flooring’s eating space is extra formal, whereas the rooftop space is extra free and informal.

The rooftop eating space itself is situated on the yard of the second ground’s principal eating space. The general structure association of the rooftop space is extra versatile and free, with long communal bar desk and colourful unfastened lounger chairs to benefit from the magnificent view of the sundown, the mountain and the backyard on the back facet of the restaurant, Surrounded by the tropical backyard beneath, the colourful furnishings accent, the china blue mural portray, blended recycled wooden everywhere in the predominant wall and to not neglect, the unbelievable view that’s Bogor’s nature, folks will really really feel like they’re in a tropical paradise.

Images by William Kalengkongan

Visit Einstein & Associates

Loading Facebook Comments ...