Home Decor

North Vancouver Home by Scott & Scott Architects


Redesigned in 2015 by Scott & Scott Architects, this single household residence is located in North Vancouver, Canada.


Description by Scott & Scott Architects

Working with the architects to find an acceptable property for a brand new residence the purchasers bought a Fifties publish and beam home positioned close to the bottom of Grouse Mountain. The home, whereas extensively renovated over time, had a modest scale, effectively proportioned rooms and a powerful connection to the wooded and mature yard.

The mission consists of the design and building of the restoration and renovation of the one hundred fifty sq. m home. The residing area was stripped of elaborations, companies rationalized and the enclosed stair was changed with a brand new open stair of metal and fir which permits for the sunshine from the second flooring corridor window to attach with the bottom flooring.

The venture attracts from the architects and purchasers (two historical past professors) shared curiosity in conventional supplies and respect for the unique particulars of the home.

To brighten the areas the douglas fir beams had been lye washed and the structural decking was completed with a fabric utilized pigmented oil. The dwelling areas had been lowered to the structural shell, the partitions have been repaired and completed in a pure lime primarily based whitewash and the flooring floor and troweled.

The supplies used have been chosen for his or her contrasting strengths and minimally completed utilizing conventional strategies which might be maintainable and purchase seen indicators of use over time. The metal stair and hearth body had been completed with wooden range paste and bowling alley wax and the cabinetry was lye washed and sealed with cleaning soap.

With minimal change to the configuration of the areas, the useful storage was consolidated into two douglas fir plywood cupboard blocks to maximise the open areas whereas offering hid storage for the residing, entry and kitchen.

The kitchen was crafted of stable ash and designed for the open storage of the house owners assortment of studio pottery. Whereas open and lightweight in part, the joinery was detailed to structurally bear the load of the 800kg marble counter monolith which was milled from a block the architects chosen from the Hisnet Inlet quarry positioned on Vancouver Island close to their very own alpine cabin.

Pictures courtesy of Scott and Scott Architects

Visit Scott & Scott Architects

Loading Facebook Comments ...