Home Decor

Silverlight by Adjaye Associates


Designed by Adjaye Associates, this wonderful 5,209 sq ft residence is positioned in London, United Kingdom.


Description by Adjaye Associates

The idea for this new-construct dwelling, situated on a slim strip of land between a busy street and the Grand Union canal in West London, developed as a cautious response to the city context. The principle quantity continues the parapet line of the Victorian pub to the east—a listed constructing—and the horizontal strains of the cladding system relate to the window heights of the older constructing on the fringe of the location. As a consequence of a excessive stage of visitors noise, the north façade has only a few openings, however avoids being dark and gloomy because of the aluminium cladding, With the provision of sunshine and views within the route of the canal, the south façade options extra home windows and the vertical top is damaged by a two-story extension whose triangular plan is decided by the angle between the highway and canal. The peak of the extension connects with the roofs of the neighbouring workshop and buildings throughout the canal.

Inside, the part is organised as a sequence of parallel areas that transfer from one situation to the opposite. Every flooring is conceived in a fashion that’s in step with its objective and is essentially unbiased of the preparations above or beneath. Though the brand new flooring are open to the south, the singularity of this association is obscured by adjustments to the part of the façade: the mirrored slots overlooking the canal, the enclosed courtroom on the primary ground, and the colonnaded gallery on the second flooring. From the archaeological character of the basement to the screened forecourt at floor stage, the sense of enclosure within the visitor and music rooms in contrast with the expansive privateness of the master suite, the unfastened formality of the dwelling house, and the open vistas of the roof terrace, the home provides a variety of areas for various actions and states of thoughts. On this context, the staircases are designed to advertise selection and continuity inside a variety of eventualities.

Images courtesy of Domus Nova

Visit Adjaye Associates

Loading Facebook Comments ...