Home Decor

SJZ Home By ZIZ Arquitetura


Designed in 2014 by ZIZ Arquitetura, this up to date non-public residence is located in Londrina, Brazil.


Description by ZIZ Arquitetura

After years residing in China and Switzerland, the homeowners of this house determined to settle in Londrina. This Brazilian and Portuguese / Swiss couple wished to offer a quiet, tranquil house, during which to boost their two youngsters, away from busy city facilities. With this in thoughts and after a lot looking, they selected a home near each high quality colleges and different necessary neighborhood providers. Sadly, the home didn’t meet the household’s expectations in order that they determined to do a serious renovation to each the interior and exterior areas of the house. With a need for a whole integration of house in a clear visible and simple to take care of fashion, a whole renovation venture was deliberate for the kitchen, lounge, corridor, bogs and barbecue, and out of doors eating space. This concerned knocking down partitions, closing home windows, establishing new partitions, picket louvers and solid concrete components that might seal exterior views and visibility from the road.

The present travertine flooring have been redone with a polymeric cement (Cement Design) giving a unity and cosmopolitan look to the house. “We love this ground that we had in our condo in Zurich”, says the proprietor. The identical end was used within the corridor and loo with each the ground and wall being coated. “We acquired a up to date and dramatic entry as a substitute of the overdone adorned hallway”. “We wished the corridor to have an institutional facet virtually like a banker” say the ZIZ architects.

With a view to attain the specified visible impact, the partitions of the house had been finished in wooden paneling together with the grey cement finishes. These cupboards conceal ample house for digital tools that doesn’t have to be seen. A standard wooden burning hearth was transformed right into a biofuel one, as a remembrance of the fantastic time and “colder” days spent in Switzerland. A good looking blue lacquer pool desk, designed particularly for one of many owners, facilities a sport space that then leads right into a connoisseur barbecue grill area of interest completed in stainless-steel.

This space of white silestone hides the desktop from these sitting on the white lacquer desk embellished with pendants by the excellent Tom Dixon. Beneficiant glass doorways then make the connection to an opulent patio space full with a swimming pool, selection landscaping and a big deck constructed of Cumaru. The realm nearly embraces the home and invitations leisure time and socializing, which the household likes to do each day.

Pictures by Jean Oliveira

Visit ZIZ Arquitetura

Loading Facebook Comments ...