Home Decor

Tel Aviv Condo by Maayan Zusman Inside Design


Tiny 592 sq ft residence located in Tel Aviv, Israel, designed in 2014 by Maayan Zusman Inside Design.


Description by Maayan Zusman Inside Design

The workforce for this undertaking included Maayan Zusman and Amir Navon of studio 6b.

The condo is a mere 55 meters (initially previous and run down) turned it into a contemporary 2 bed room residence + balcony overlooking lush greenery, in one of the crucial central and in style places in Tel Aviv.

Solely 2 minimal partitions had been construct and the remainder is customized made carpentry work that segments the house and hides away all electronics and extra units. Virtually each merchandise, all the way down to the lounge tables, cabinets, mattress, drawers have been customized by us and made and every cm was fastidiously deliberate together with “secret” storage locations.

The constructing is a “typical” previous Tel Aviv constructing. It’s roughly 60 years outdated (which is fairly previous for a rustic that’s 67 years of age:)). It’s in Ein Gedi road (a small and quiet road with a view not typical of the town in its greenery) located proper by Bazel Sq. which is likely one of the most central and status areas of town. The condominium wanted a whole and complete renovation. The format was one typical of previous Israeli residences that means that every little thing was closed up- small and closed kitchen, a closed up balcony and such. As well as, all infrastructure was previous.

We used cabinets as an alternative of precise partitions for 2 predominant causes. The primary of which was saving house. The condominium is fairly small and each centimeter mattered. We wished to supply as a lot space for storing as attainable and but save the 10 cm width that a typical constructed wall would require. Secondly, we aimed for an look that was completely different, extra spectacular and easy and we felt that carpentry would supply this.

Advantages of this included saving up on vital area, offering a unique look and expertise (guests really feel the necessity to contact and really feel the partitions as they stroll by way of the house), making a healthful look – the work space positioned in the course of the cabinet/wall is customized made in carpentry too. Although it’s of a special colour, the feel and supplies is similar and the connection/movement works showing as one set unit operating by the home as an alternative of “niches” inside a constructed wall by which one other materials is plugged in. A further profit is the power of open up storage from the dwelling area. All the communications/electronics tools (DVD and so forth) are situated within the closet however could be reached by means of the residing-room area (see the picture with the spherical holes within the cabinet-these are there for warmth from the gear to be launched, and this part may be opened). Additionally, the washer and drier are situated on the finish of the cabinet/wall and although one wouldn’t comprehend it, with a click on one can open up this part of the cabinet.

Along with the storage throughout the cabinet described above, cement niches and constructional pillars introduced the chance to create storage areas that aren’t seen. Such a distinct segment existed within the kitchen and alongside a pillar hidden inside the cabinet by the small workplace station. As a substitute of closing these up and “losing” even half a meter of area, these had been was shelving items hidden behind clean carpentry. The kitchen backdrop seems to be easy however a piece of it may be pressed and it opens. Equally, when one sits within the work area, the facet space might be clicked and would reveal the unique cement pillar with in-built cabinets on it).

Some challenges included:

The primary problem was creating the best house segmentation. 2 bedrooms had been created and between them the toilet is situated – no area for corridors or constructed partitions right here.

The toilet was fastidiously deliberate and every unit was customized made (such because the sink base and the storage above) in order to fastidiously make the most of all area attainable.

There was a dilemma relating to opening up the balcony or reasonably leaving the balcony space as a part of the residing house. Surprisingly we determined to make use of it as an actual, open balcony because the view is simply stunning.

With the intention to save up on “wall area” a TV pole was used and it may be turned in all instructions.
Usually, even though the area could be very small we needed the condo to really feel massive, spacious and ethereal. All the balcony window is subsequently open and overlooking the greenery, the kitchen and lounge are open areas, and between the bedrooms and tub giant sliding doorways have been used – offering each acoustics, a contact of fascinating coloration and an open and ethereal really feel when open.

A lot of the furnishings was designed by us – the main bedroom mattress and drawer, the kitchen island, the suspended lit inexperienced garments hanger on the unique brick wall background within the second bed room, the lounge tables and black orthogonal folding shelving items. The inexperienced chairs within the balcony have been really thrown away by a neighbor – we used them as is, mixing previous with new. We have been aiming for a an attention-grabbing distinction of unpolluted but colourful, trendy but homey, powerful but mushy. This may be seen not solely within the furnishings that’s partially wooden, partially steel but in addition within the flooring – a mix of heat fishbone parquet with easy cement flooring and lights.

Because the renovation came about in the summertime, 10 minutes away from the seaside, the summer time shade vibes positively influenced us however are something however typical.

Images by Gidon Levin

Visit Maayan Zusman Interior Design

Loading Facebook Comments ...