Home Decor

Touguinhó Home by Raulino Silva


Situated within the village of Touguinhó in Portugal, this up to date single household home was designed in 2012 by Raulino Silva.


Description by Raulino Silva

If we go up the slender streets to a spot referred to as “Lugar do Monte” (The Mount) in Touguinhó village, we will observe the ocean from afar, close to the city of Vila do Conde, North of Portugal.

The location of the home took into consideration the native panorama, the daylight publicity and the numerous slope within the terrain.

On the highest flooring are the bedrooms and the workplace, all of which have entry to a balcony going through west. On the bottom flooring had been designed the lounge and the kitchen dealing with the backyard and the swimming pool space. Nonetheless, on the decrease flooring there´s the storage, the laundry room, the technical space and a storage room.

On the within, all areas are coated with a pine wooden flooring, together with the suspended steps, though the kitchen’s counter tops and ground are lined with Silestone and the loos are lined with white marble from Greece. Then again, each storage and laundry room are completed in black concrete ground.

The woodwork is all executed with mdf: doorways, wall panels, wardrobes, cabinets, cupboards for bogs and the kitchen’s counters. The skin door is fabricated from pine wooden modified. All of the woodwork is lacquered in white with a excessive gloss coating.

On the surface, all of the surfaces (partitions and ceilings) are lined with the etics system with a white ending and a marble baseboard, emphasizing the black shale wall. The outside pavement is made out of black concrete within the storage entry and of pine wooden gray coloured deck within the swimming pool space.

In one of many yard corners there’s a small building. This works as a canine’s shelter, a technical space and likewise a rest room.

Pictures by João Morgado

Visit Raulino Silva

Loading Facebook Comments ...